Politica studioului

1. Realizarea unei programări

Programările se realizează prin platforma Fresha, în limita locurilor disponibile, urmând regula ”primul venit, primul servit”. Tot ce trebuie să faci este să accesezi linkul de aici și să alegi serviciile dorite, respectiv data și ora la care dorești să înceapă ședința de manichiură.

În cazul în care nu deții deja un cont Fresha, va trebui să creezi unul înainte de finalizarea primei tale programări. 

Este recomandat să te programezi cu cel puțin două săptămâni în avans pentru a fi sigură că vei găsi un loc disponibil.

De reținut: Programarea este considerată ca fiind confirmată în momentul în care ai primit emailul cu datele programării.

 

2. Gestionarea programărilor

Odată ce programarea a fost creată, vei primi un e-mail de confirmare + reminder cu 24 de ore înainte de începerea ședinței tale. 

În cazul în care te răzgândești ori intervine ceva în programul tău, nicio problemă! Poți să-ți gestionezi singură programările din Fresha. Pentru mai multe informații, accesează linkul de aici.

De reținut: Reprogramarea ori anularea unei ședințe trebuie să se facă cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea ședinței! 

 

3. Întârzierea la ședința de manichiură

15 - dacă întârzii 15 minute, vei primi și achita o manichiură cu un design realizat în timpul care mi-a mai rămas din programare.

30 - dacă întârzii 30 de minute, programarea este considerată anulată.

 

4. Nerespectarea programărilor

În cazul în care:

  • nu te prezinți
  • te reprogramezi

de 3 ori consecutiv, fără a anunța cu cel puțin 24 de ore înainte de timpul la care este stabilită programarea, NailsWhaaat își rezervă dreptul de a-ți suspenda accesul la serviciile studioului.

 

5. Plata serviciilor

În momentul de față vei găsi disponibile la studio următoarele metode de plată:

  • Cash
  • Card Visa / Mastercard

 

6. Garanție

În cazul în care oja s-a ciobit sau a început să se ridice de pe unghie în prima săptămână de la realizarea manichiurii, reparația este gratuită!

Pentru a beneficia de garanția NW, scrie-ne pe chat sau Instagram DM și lasă o poză cu manichiura deteriorată, iar unghiile vor fi reparate în cel mai scurt timp!

Reține faptul că garanția este valabilă doar dacă unghiile nu au fost stresate (expuse la activități ce dăunează aspectului).

Culoarea și designul vor fi la fel ca manichiura originală.